sabte nam vam ezdevaj jadid
0

آموزش ثبت نام وام ازدواج در کمترین زمان + مدارک و شرایط

یکی از اقدامات دولت برای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اعطای وام ازدواج است. این اقدام با هدف تشویق به ازدواج و فرزند آوری، و کاهش مشکلات اقتصادی و اجتماعی جوانان صورت می‌گیرد. وام ازدواج به صورت یک تسهیلات قرض‌الحسنه بدون بهره و با دوره بازپرداخت طولانی به زوج‌های جوان اعطا می‌شود. این زوج‌ها می‌توانند از مبلغ وام برای خرید وسایل منزل، ودیعه مسکن، برگزاری جشن عروسی و هر نیاز دیگری که برای شروع زندگی مشترک دارند، استفاده نمایند.

به گفته سخنگوی شورای نگهبان، بودجه وام ازدواج سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون ریال اعلام شده است. این مبلغ برای تسهیلات قرض الحسنه وام ازدواج زوجین زیر ۲۵ سال در نظر گرفته شده است.

در این مقاله از دیجی کورو، همه چیز از مدارک و شرایط و ثبت نام وام ازدواج 1403 گرفته تا روند پیگیری و دریافت در این وام در سال جدید را شرح می‌دهیم.

شرایط دریافت و ثبت نام وام ازدواج

برای دریافت و ثبت نام وام ازدواج در سال 1403، زوجین باید شرایط زیر را داشته باشند:

  1. ازدواج زوجین باید به صورت عقد رسمی و دفتری ثبت شده باشد و دارای سند ازدواج باشد. هر مدرک مشابه دیگری که در ادیان رسمی کشور مرسوم بوده و توسط مرکز اقلیت‌های رسمی جمهوری اسلامی ایران تایید شود، نیز قابل قبول است.
  2. تاریخ ازدواج زوجین باید بعد از ۱ فروردین ۱۳۹۸ باشد.
  3. زوجین باید دارای تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران باشند، به طوری که ساکن بودن در داخل یا خارج از کشور فاکتور اصلی نیست.
  4. هر یک از زوجین باید کارت ملی دائم یا موقت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند.
  5. متقاضیان ثبت نام وام ازدواج باید کد پستی محل سکونت خود را ارائه کنند.
  6. هر یک از زوجین باید یک ضامن معتبر و مورد تایید بانک را معرفی کنند و به جز ضامن، نیاز به تهیه سفته به مبلغ مورد نظر نیز وجود دارد.
  7. هیچ یک از زوجین نباید قبلاً از وام ازدواج استفاده کرده باشند. به این معنا که هر فرد فقط یک بار امکان دریافت و ثبت نام وام ازدواج را دارد.
  8. برای دریافت و ثبت نام وام ازدواج در سال 1403، کارت پایان خدمت سربازی یا معافیت از سربازی لازم نیست. به این معنا که متقاضیان آقا که هنوز به خدمت سربازی اعزام نشده باشند، همچنان می‌توانند از این وام استفاده کنند.
وام ازدواج در دفترخانه
ثبت نام وام ازدواج در دفتر خانه

بیشتر بخوانید:

ثبت نام و ورود به سامانه ثنا ابلاغ الکترونیکی با گوشی

مدارک لازم برای گرفتن وام ازدواج

در ابتدا ثبت نام وام ازدواج به صورت اینترنتی انجام می‌شود و پس از انتخاب شعبه بانک، زوجین باید مدارک زیر را تهیه کرده و به بانک ارائه دهند:

  1. ارائه اصل و کپی از سند ازدواج (عقدنامه).
  2. ارائه اصل و کپی از تمام صفحات شناسنامه هر دو طرف (حتی اگر فقط یکی از زوجین متقاضی دریافت وام باشد).
  3. ارائه اصل و کپی از کارت‌ملی زوجین.
  4. ارائه کد پستی و آدرس دقیق محل سکونت زوجین.
  5. ارائه کد رهگیری 10 رقمی دریافت شده از سامانه اینترنتی ازدواج.
  6. ارائه اصل و کپی از شناسنامه و کارت‌ملی ضامن.

این مدارک برای ادامه‌ روند اخذ و ثبت نام وام ازدواج در بانک لازم است و باید به شعبه انتخاب شده توسط زوجین تحویل داده شوند.

طریقه ثبت نام وام ازدواج

طریقه ثبت نام وام ازدواج در سال 1403 در دو مرحله انجام می‌شود، یک مرحله به صورت آنلاین و یک مرحله حضوری. تمامی زوجین که تمایل به دریافت و ثبت نام وام ازدواج دارند، ابتدا باید درخواست خود را از طریق سامانه آنلاین وام ازدواج ثبت کنند. توجه داشته باشید که هر یک از زوجین باید به صورت جداگانه در سامانه ثبت‌نام کنند.

طریقه ثبت نام وام ازدواج با گوشی و کامپیوتر بصورت اینترنتی به شرح زیر است:

  1. به سامانه وام ازدواج به آدرس www.ve.cbi.ir مراجعه کرده و روی گزینه “سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج” کلیک کنید.
  2. در صفحه جدید، از طریق منوی سمت راست، روی گزینه “ثبت‌نام جدید” کلیک کنید.
  3. در این مرحله، اطلاعات مورد نیاز را با دقت پر کنید. شماره ملی، تاریخ تولد، تاریخ ازدواج، شماره موبایل و سایر اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید. در وارد کردن شماره موبایل دقت کنید، زیرا کد رهگیری به این شماره ارسال می‌شود که برای تکمیل مراحل ثبت‌نام وام ازدواج لازم است.
  4. پس از پر کردن فیلدها، روی گزینه “ادامه” کلیک کنید و اطلاعات دیگر درخواستی را مانند بانک و شعبه مورد نظر پر کنید.
  5. در نهایت، یک کد رهگیری 10 رقمی به شماره موبایل شما ارسال می‌شود. این کد را نگهداری کنید تا بتوانید مراحل ثبت‌نام وام ازدواج را به پایان برسانید.

توجه: اگر می‌خواهید تسهیلات ازدواج را از بانک رسالت دریافت کنید، ابتدا باید به سامانه مرات بانک رسالت (imerat.ir) مراجعه کرده و برای اعتبارسنجی اقدام کنید.

توجه: مرحله دوم ثبت‌ نام وام ازدواج پس از مشخص شدن زمان مراجعه به بانک آغاز می‌شود. شما تا 15 روز پس از مشخص شدن زمان مراجعه حضوری، مدارک لازم را تهیه کرده و به بانک و شعبه مورد نظر برای ادامه فرایند ثبت‌نام مراجعه کنید.

توجه: اگر نیاز به ویرایش اطلاعات ثبت نام وام ازدواج خود دارید، می‌توانید از منوی سایت ve.cbi.ir، روی گزینه “ویرایش ثبت‌نام قبلی” کلیک کنید. برای ویرایش ثبت‌نام وام ازدواج 1403، کدملی و کد رهگیری خود را وارد کنید تا به فرم اطلاعات ثبت شده قبلی دسترسی پیدا کنید. در این فرم، می‌توانید اطلاعاتی از قبیل بانک انتخابی، تاریخ تولد، تاریخ ازدواج، و شهر محل سکونت متقاضی را ویرایش کنید.

سایت ثبت نام وام ازدواج
صفحه اول سایت ثبت نام وام ازدواج

نحوه رهگیری وام ازدواج

بعد از ثبت‌ نام اولیه در سامانه آنلاین وام ازدواج، اطلاعات وضعیت درخواست خود را باید پیگیری کنید. برای این کار می‌توانید از طریق سامانه اینترنتی وام ازدواج به آدرس ve.cbi.ir استفاده کنید. برای پیگیری درخواست، علاوه بر کدملی، کد رهگیری 10 رقمی که به شماره موبایل شما ارسال شده نیز لازم است.

پس از ورود به سامانه ve.cbi.ir، از منوی سمت راست بر روی گزینه “مشاهده وضعیت” کلیک کنید. در صفحه جدیدی که باز می‌شود، باید کدملی، کد رهگیری و تصویر کد امنیتی موجود در صفحه را وارد کنید و روی گزینه “مشاهده وضعیت” کلیک کنید.

در صفحه بعدی که نمایش داده می‌شود، وضعیت درخواست وام ازدواج مشخص خواهد شد. اگر تاریخ مراجعه به بانک مشخص شده باشد، باید ادامه مراحل ثبت‌نام خود را دنبال کنید.

نکته: اگر کد رهگیری خود را از دست داده‌اید، می‌توانید در سامانه اینترنتی ve.cbi.ir از طریق منوی سمت راست و گزینه “بازیابی و چاپ کد رهگیری” استفاده کنید. پس از وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، به کد رهگیری جدید دسترسی خواهید داشت. همچنین، امکان بازیابی کد رهگیری از طریق مراجعه به بانک انتخابی نیز وجود دارد.

مهلت دریافت وام ازدواج بعد از عقد

برای دریافت وام ازدواج، فقط تا سه سال پس از تاریخ عقد ازدواج فرصت دارید. به عبارت دیگر، اگر ازدواج شما بیش از سه سال از تاریخ عقد گذشته باشد، امکان دریافت وام ازدواج برای شما وجود نخواهد داشت. بنابراین، وام ازدواج برای زوجین با سابقه نیست و تنها برای تشویق به ازدواج جوانان ارائه می‌شود.

مبلغ وام ازدواج 1403 چقدر است؟

مبلغ وام ازدواج در سال 1403 بر اساس سن متقاضیان به شرح زیر تعیین می‌شود:

  1. زوجین زیر 25 سال: 350 میلیون تومان
  2. زوجین زیر 23 سال: 300 میلیون تومان
  3. زوجینی که بعد از سال 1401 مزدوج شدند: 300 میلیون تومان

توجه: این مبالغ برای افراد عادی است. مبلغ وام ازدواج برای متقاضیان ایثارگر (جانبازان، آزادگان و فرزندان جانبازان، آزادگان و شهدا) دو برابر مبالغ بالا است.

طریقه بازپرداخت وام ازدواج

بازپرداخت وام ازدواج در سال 1403 به صورت 120 ماهه (10 ساله) تعیین شده است و هر زوج باید نسبت به پرداخت اقساط وام اقدام کند.

سررسید اولین قسط وام ازدواج، یک ماه بعد از دریافت وام است. این بدان معناست که زوجین باید از ماه دنباله‌ای پس از دریافت وام، با پرداخت قسط اول آغاز کنند.

نرخ سود دریافتی برای این وام در تمامی بانک‌های کشور 4 درصد است.

ثبت نام وام ازدواج برای زوجین قدیمی؟

با توجه به آخرین آیین‌ نامه وام ازدواج، همه متقاضیان واجد شرایط که تاریخ ازدواج آنها بعد از یک فروردین سال 1398 است و هنوز وام ازدواج خود را دریافت نکرده‌اند، می‌توانند برای دریافت این وام اقدام کنند. این بدان معناست که زوجین قدیمی امکان دریافت وام ازدواج را ندارند و قانون‌گذار شرایطی را تعیین کرده است تا تسهیلات مخصوص جوانان و افرادی که به تازگی ازدواج کرده‌اند، فراهم شود.

بیشتر بخوانید:

مشاهده ابلاغیه جدید با کد ملی و رمز شخصی

ثبت نام وام ازدواج مجدد (ازدواج دوم و سوم)

کسانی که در ازدواج اول خود وام ازدواج را دریافت نکرده‌اند، در ازدواج‌ های بعدی همچنان امکان دریافت این وام را خواهند داشت. بر اساس قانون دریافت وام ازدواج، متقاضی حتماً نیازی به این ندارد که در ازدواج اول خود باشد و تمامی شهروندان واجد شرایط، امکان دریافت یک بار وام ازدواج را دارند.

بنابراین، وام ازدواج به ازدواج‌های دوم و سوم هم تعلق می‌گیرد در صورتی که متقاضی قبلاً این وام را دریافت نکرده باشد.

ثبت نام وام ازدواج ایرانیان خارج از کشور

ایرانیانی که خارج از کشور ساکن هستند، امکان دریافت و ثبت نام وام ازدواج به عنوان شهروند ایرانی را خواهند داشت.

متقاضیان وام ازدواج مقیم خارج از کشور برای ثبت نام وام ازدواج باید به سفارت یا کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کشور محل سکونت خود مراجعه کرده و گواهی ازدواج خود را دریافت کنند. این گواهی باید دارای مهر کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آن کشور باشد و پس از اخذ آن، می‌توانند به بانک مرکزی یا بانک‌های مختلف جهت اقدام برای دریافت وام ازدواج مراجعه کنند.

دریافت وام ازدواج برای ایثارگران

اشخاصی که به عنوان ایثارگران شناخته می‌شوند، شامل دسته‌های زیر می‌شوند:

  1. جانبازان و آزادگان: افرادی که در جریان جنگ یا نبرد برای دفاع از کشور آسیب دیده‌اند یا اسارت و زندانی شده‌اند و پس از آزادی به کشور خود بازگشته‌اند.
  2. فرزندان شهدا، اسرا، مفقودالاثران، جانبازان و آزادگان: افرادی که فرزند یا خویشاوندی از جمله پدر، مادر، همسر یا فرزند شهید، اسیر، مفقودالاثر یا جانباز هستند و در اثر تلاش‌های آنان برای کشور خدماتی انجام داده‌اند.

متقاضیانی که به عنوان ایثارگران شناخته می‌شوند، از تسهیلات ویژه وام ازدواج بهره‌مند می‌شوند. مبلغ وام ازدواج برای این گروه افراد دو برابر متقاضیان عادی است. به عبارت دیگر، متقاضیان آقا بالای 25 سال و خانم بالای 23 سال، هر کدام 360 میلیون تومان وام ازدواج دریافت می‌کنند. اما متقاضیان آقا کمتر از 25 و خانم کمتر از 23 سال، هر کدام 440 میلیون تومان وام ازدواج دریافت می‌کنند.

دو عدد حلقه طلایی

ثبت نام وام ازدواج برای فرزندان بازنشستگان

به منظور دریافت تسهیلات مربوط به فرزندان بازنشستگان، می‌توانید از سامانه اینترنتی sabasrm.ir استفاده کنید. این سامانه به شما امکان می‌دهد تا به وام ازدواج برای فرزندان بازنشستگان کشوری درخواست دهید. مبلغ وام تعیین شده برای هر متقاضی 35 میلیون تومان می‌باشد.

درخواست ثبت نام وام ازدواج برای فرزندان بازنشستگان از طریق اینترنت صورت می‌گیرد و پرداخت تسهیلات با کارمزد 4 درصد و در قالب اقساط 36 ماهه انجام می‌شود. مبالغ پرداختی به حساب بازنشستگان واجد شرایط واریز می‌شود.

شرایط لازم ضامن در زمان دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج

بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظفند برای تأمین ضامن، با توثیق حساب یارانه، سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول آنها یا سایر دارایی‌های وی، یا تنها یک فقره سفته و یک نفر ضامن، نسبت به پرداخت تسهیلات ازدواج اقدام کنند. بانک عامل نیز بر اساس مفاد بسته نظارتی‏- اعتباری، مجاز به دریافت بیش از یک ضامن برای پرداخت تسهیلات ازدواج نمی‌باشد.

بهترین بانک ها برای گرفتن وام ازدواج

تقریباً همه بانک‌ها امکان دریافت وام ازدواج را فراهم می‌کنند؛ اما در چند سال اخیر، برخی از بانک‌ها وام ازدواج را به متقاضیان خود سریع‌تر ارائه کرده‌اند. این بانک‌ها شامل بانک ملی، سپه، کشاورزی، مسکن، توسعه تعاون، تجارت، ملت، صادرات، رفاه، بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و بانک صندوق قرض‌الحسنه پارسیان هستند.

اگر سوال یا تجربه ای در در نحوه ثبت نام وام ازدواج دارید لطفا در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید و در صفحه آموزشی ما را همراهی بفرمایید.

بیشتر بخوانید:

آموزش ورود به سامانه میخک تمدید گذرنامه

سوالات مهم:

برای ثبت نام وام ازدواج ارائه مدارک نظام وظیفه لازم است؟

خیر، در مورد وام ازدواج، خدمت وظیفه عمومی مستثنی است و متقاضیان می‌توانند تسهیلات ازدواج را دریافت کنند.

آبا برای ثبت‌ نام وام ازدواج هزینه‌ای دریافت می‌شود؟

خیر، برای ثبت‌ نام وام ازدواج، هزینه‌ای دریافت نمی‌شود و شما میتوانید به راحتی در سامانه www.ve.cbi.ir بصورت اینترنتی و رایگان ثبت نام کنید.

آیا می‌توانم پس از ثبت‌ نام در سامانه اطلاعات وام ازدواج را ویرایش کنم؟

این امر با مراجعه به قسمت “ویرایش ثبت نام قبلی” در این سامانه ve.cbi.ir امکان پذیر می باشد.

نحوه دریافت مجدد کد رهگیری چگونه است؟

با مراجعه به پنل وام ازدواج در وب‌ سایت ve cbi ir ، در بخش “بازیابی و چاپ کد رهگیری” امکان بازیابی کد رهگیری وجود دارد.

تعیین زمان شعبه از سوی بانک چند روز است؟

با توجه به مقررات بسته نظارتی-اعتباری درخصوص تسهیل و تسریع در پرداخت وام‌های قرض الحسنه ازدواج، بانک مکلف است حداکثر ظرف ۱۵ روز پس از ثبت‌نام متقاضیان، شعبه‌ای را برای آنها تعیین کند.

آیا متقاضی ثبت نام وام ازدواج می‌تواند بانک و شعبه مورد نظر خود را انتخاب کند؟

در زمان ثبت‌نام، فرد متقاضی می‌تواند نام بانک و شعبه مورد نظر خود را اعلام کند.

آیا پس از انقضای مهلت تعیین شعبه امکان تمدید وجود دارد؟

با توجه به محدودیت‌های بانک‌ها، امکان تمدید مهلت مراجعه برای متقاضیان وجود ندارد. بنابراین، متقاضیان باید پس از تعیین شعبه توسط بانک، حداکثر ظرف مدت ۱۲ روز کاری به آن شعبه مراجعه کنند.

آیا فقط ثبت‌ نام یکی از زوجین کافی است تا بتوان وام ازدواج را دریافت کرد؟

برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، هر دو زوج باید به طور جداگانه ثبت نام کرده و کد رهگیری خود را دریافت کنند. کد رهگیری برای شماره تلفن همراهی که به نام هر شخص ثبت شده است، ارسال می‌شود.

مهلت ثبت نام وام ازدواج چقدر است؟

بهترین زمان برای درخواست وام ازدواج، سه سال پس از تاریخ عقد است. اگر ازدواج شما بیش از سه سال از زمان عقد گذشته باشد، دیگر فرصت درخواست وام ازدواج برای شما وجود ندارد.


برچسب‌ها:

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *